De Ginkgo Biloba boom, hoe gezond is het nu eigenlijk echt?

Ginkgo Biloba Boom Blaadjes!

Het is werkelijk een prachtige boom om te zien. Mooie groene vernuftige blaadjes en een joekel van een boom. Je loopt er ook niet zomaar even langs zonder dat het je opvalt. Nu is het een loeisterke boom en een prachtig aangezicht! De stoffen die deze boom produceert worden steeds vaker gekoppeld aan geneeskundige werkingen. In het Aziatische deel van de wereld heeft de Ginkgo Biloba al een vast plekje en wordt het voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Wat is het precies voor boom en wat voor eigenschappen worden er geclaimd?

Een boom met vele gezichten

De Ginkgo Biloba heeft zijn naam te danken aan de kleur en vorm van de vrucht, namelijk Gin (zilver) en Kyo (abrikoos) en is eigenlijk over op de wereld te vinden in bosrijke gebieden maar ook daarbuiten. De boom heeft ook wel de naam Japanse notenboom, Chinese tempelboom of Eendenpootboom. Naast de mooie verschijning worden de bomen ook vaak gebruikt en gekweekt om te gebruiken voor eten en drinken of supplementen.

Welke voordelen heeft Ginkgo Biloba?

Er worden verschillende claims gedaan naar de heilzame werking van de boom, ook al heeft de boom een gezond karakter is het wel zo dat helaas niet alle onderzoekresultaten daadwerkelijk de werking van Ginkgo Biloba onderschrijven. We laten je hieronder zien welke voordelen het kan hebben.

Verbeterd de bloedsomloop

Ginkgo Biloba verbetert de bloedsomloop, wat een positief effect kan hebben op je algehele gezondheid.

Verlaagt het risico op hart- en vaatziekes

In sommige gevallen wordt het in verband gebracht met de verlaging van het risico op hart- en vaatziektes.

Beschermt de nieren

Ginkgo Biloba zou een beschermende werking hebben voor de nieren.

Verhogende werking van het libido

Het kan een verhogende werking op je libido hebben, wat ook prestaties tijdens het sporten zou kunnen verbeteren (testosteronbooster).

Er wordt nog veel onderzoek gedaan naar Ginkgo Biloba

In de Westerse wereld worden, net zoals bij andere vele toepassingen die in het Oosten voorkomen, veel onderzoek gedaan naar Ginkgo Biloba. Wanneer er een nieuw stofje bekend wordt, kan dit voordelen hebben …maar is er onderzoek voor nodig om aan te tonen dat deze stoffen ook echt een bepaalde werking hebben. Zo kan deze boom wellicht helpen bij het verbeteren van je concentratie, het verhogen van je libido en het verbeteren van je bloedsomloop en wellicht ook nog andere zaken. Het beste kun je gewoon Ginkgo Biloba proberen en kijken wat het voor je doet, of ervaringen lezen van andere mensen die er gebruik van maken. Let wel op: Je kan het niet onder alle condities gebruiken, lees hiervoor de bijsluiter of raadpleeg een deskundige.