Is een eiwitdieet de moeite waard of een hype die overwaait?

Eiwitdieet, leer hoe snel afvallen werkt!

Je hoort tegenwoordig veel verhalen over het eiwitdieet. Maar is dit nu een dieet dat echt werkt en als zeer waardevol kan worden gebrandmerkt? Of praten we over een zogenaamde hype. Eiwitdiëten staan erom bekend zeer effectief te zijn als het gaat om vet verbranden. De werkzaamheid van het dieet staat dus niet zo zeer ter discussie. Het is wel belangrijk te kijken naar een paar andere factoren die bepalen of je ook echt jouw doelen haalt, hierop blijft en of het gezond is. Dit zijn allemaal aspecten van het afvallen die essentieel zijn voor jouw resultaten. We nemen het proteïne dieet dan ook even goed onder het vergrootglas. We kijken dus of het in zijn totaliteit goed scoort. En of je er dus met een gerust hart mee kan starten. Hieronder geven we je meer info over het dieet!

Je hoort veel verhalen over het eiwitdieet…

Deze verhalen zijn dan ook vaak lovend. Wij zijn echter behoorlijk kritisch. We willen weten of het officiële eiwitdieet echt aan alle eisen van een succesdieet voldoet. Juist als een dieet zo goed in het nieuws verschijnt worden wij nog veeleisender dan diëten die er niet toe doen. We nemen hiervoor wetenschap, feiten en ervaringen in acht en voorzien jullie op deze wijze van een beoordeling over het dieet.

Maar wat is het eiwitdieet?

Met een eiwitdieet ga je eten met meer eiwitten in jouw dieet. Dit is belangrijk omdat deze macronutriënt de bouwstenen zijn van je spiermassa. Ze maken je dus niet snel dik. Daarbij zijn ze moeilijk te verteren voor je lichaam. Je moet dus meer energie leveren. Als je dit op de juiste manier toepast door onder je onderhoudsniveau te eten ga je dus afvallen. Eiwitten vervangen verder koolhydraten in je dieet. Hierdoor schakel je dus eten dat je dik maakt uit en activeer je bouwstenen voor je spieren met een vet verbrandende functie. Samen met de vetten die je nodig hebt zorg je er zo voor dat je snel gaat afvallen.

Veel Nederlanders halen hun streefgewicht met dit dieet

Het is daarom ook geen geheim dat heel veel Nederlanders extreem snel afvallen met dit dieet. En het is niet eens een crashdieet! Deze werken namelijk vaak niet of averechts. Een eiwitdieet is dus wel een heel sterk middel om snel vet te verbranden. Maar hoe zit het dan met het eten, het op gewicht blijven en de gezondheidsfactoren van het dieet? Lees verder en krijg hier gelijk antwoord op!

Wat mag je allemaal eten in het eiwitdieet?

Er zijn heel veel dingen die je mag eten in het dieet. Zolang er maar geen koolhydraten in zitten. En al helemaal geen enkelvoudige koolhydraten. Deze zijn uit den boze als je bezig bent met het eiwitdieet. Je moet je heil meer vinden in eiwitrijke producten zoals magere kip of kalkoen, rundvlees, nootjes, melk, eieren, groene groentes, fruit en meer. Er zijn heel veel variaties mogelijk dus je kan lekker blijven eten. Alleen weet je nu wat moet eten om af te vallen!

Wat moet je laten staan?

Alle koolhydraten! Bij sommige proteïne diëten is het toegestaan een zeer kleine hoeveelheid carbs te eten. Dit is echter een kleine hoeveelheid per dag. Dat alles heeft ook te maken met de ketose stand waar je lichaam tijdens het eiwitdieet in verkeerd. Deze zorgt ervoor dat je snel vet gaat verbranden. Je lichaam gebruikt in plaats van koolhydraten nu dan ook eiwitten als brandstof. Samen met vetten in je voedingspatroon lossen ze het probleem van overgewicht op. En je hoef jezelf dus niet uit te hongeren.

Hoe gezond is het voor je?

Het eten van meer eiwitten is niet ongezond. Als je gebruik maakt van een eiwitdieet krijg je alles in de juiste hoeveelheden binnen. Het bestaat voor het grootste deel uit gezonde voeding. Hiermee ben je gezond bezig en verbeter je dus ook jouw eigen gezondheid. Je krijgt ook meer energie en dat is naast snel afvallen natuurlijk altijd meegenomen. Je wordt dus niet alleen slanker maar ook vitaler en gezonder.

Wat zeggen gebruikers van het proteïne dieet?

De ervaringen zijn heel goed van dit dieet. Gebruikers vallen er snel mee af en worden gezonder op een redelijk eenvoudige manier. Je moet het dus wel strikt volgen maar het is redelijk comfortabel te volgen.

Eiwitdieet mag blijven!

Wat ons betreft mag het eiwitdieet dan ook blijven. Het werkt, is gezond en zorgt ervoor dat je echt op gewicht komt en blijft. Mooier dan dit wordt het niet!