Voeding heeft een enorme invloed op je gezondheid!

Voeding en gezondheid

Voeding heeft een enorme invloed op je gezondheid. Veel mensen staan er niet zo bij stil, maar voeding doet heel veel voor je lichaam. We weten natuurlijk allemaal dat er slecht eten bestaat. Ook is het wel bekend dat bepaalde voedingsstoffen niet goed voor je zijn. Overgewicht valt vaak te wijten aan teveel eten en koolhydraatrijke producten. Suikers zijn hier helemaal bepalend in. Maar we kennen ook de kracht van gezonde voeding. Groene groenten zijn goed voor je en regelmatig groente, fruit en granen doen veel goeds voor je lichaam. Variatie is ook belangrijk. Als je wat dieper in gaat op voeding is het heel snel duidelijk dat dit veel invloed heeft op je gezondheid. Alles wat je eet bepaalt of je op een goed gewicht zit, je gezondheid toeneemt en voldoende energie levert bij alles wat je doet. Sporten vraagt meer van je lichaam en er moet dus meer worden gegeten. Alles hangt met elkaar samen.

Gezondheid, hoe gezond ben jij?

Dat is de vraag. Je kan heel gezond zijn en het ook zelf voelen. Het is voor iedereen anders, maar toch zijn er wel bepaalde richtlijnen. Zo kan het zijn dat je met overgewicht kampt. Hier zijn gemiddelde waardes voor. Nu is het niet alarmerend als je wat voller bent en iets meer vet hebt. Zeker niet voor vrouwen, want dit is heel natuurlijk en juist heel vrouwelijk. Toch kan het ook extreme vormen aannemen waarbij je gezondheid in gevaar komt. Je kan ook niet tevreden zijn over jouw uiterlijk, door je overgewicht. Dan zijn er manieren om dit aan te pakken. Vergeet niet dat het allemaal ook ontstaan is (in de meeste gevallen) door teveel en verkeerd eten. Je kan dit dus ook weer oplossen. Dit doe je door een voedingspatroon aan te meten dat gezond is en constructief er voor gaat zorgen dat je jouw doelen gaat behalen.

De juiste kennis…

Het klinkt zo simpel, aan de ene kant is het dat ook. Toch is het voor veel mensen lastig. Door gebrek aan kennis en/of tijd is het voor een hoop mensen toch vaak ingewikkeld om hier de juiste weg in te vinden. Mede vanwege alle verschillende verhalen en commerciële belangen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Het is belangrijk de juiste informatie te krijgen dat op feiten is gebaseerd. De rode draad zeg maar. Als je die weet en snapt, dan wordt alles duidelijk en kan je op een goede manier afvallen.

Afvallen met de juiste voeding

Afvallen is vaak een kwestie van de juiste dingen eten en iets minderen. Niet extreem minderen want dit werkt toch niet. Wat veel mensen nog wel eens denken is dat als je maar een stuk minder eet je vanzelf afvalt. Dat klopt, maar wat mensen niet weten is dat je lichaam ook gaat sparen. Dit proces treedt vanzelf in werking om je lichaam te beschermen en buffers op te slaan en vast te houden voor slechtere tijden. Na een dieet of periode van veel minder eten schiet je gewicht daardoor vaak als een raket omhoog. Dit resulteert dus in alleen maar nog meer overgewicht. De kunst is om te weten wat je eet, hierin bij overgewicht wat gaat matigen in hoeveelheden en het proces gaat volhouden.

Heb ik overgewicht of valt het heel erg mee?

Om te bepalen of je overgewicht hebt kun je beroep doen op een BMI test. Hiermee voer je gegevens in van jezelf als geslacht, lengte en gewicht. Hier komt dan een resultaat uit waarmee je kan zien of je op een gezond gewicht zit, te mager bent of juist te zwaar bent en obesitas hebt. Vaak weet je wel of jij overgewicht hebt. Toch kan het geen kwaad ook even een dergelijke test te doen om het zeker te weten.

Voel je goed!

Het is niet alleen een gezond gewicht, maar ook hoe jij je gaat voelen. Als je beter eet en hiermee wat afvalt merk je dit namelijk heel snel. De juiste voeding geeft je energie en zorgt voor een gezond en sterk lichaam. Dit ga je dus absoluut heel erg merken, wellicht nog meer dan het verschil in gewicht. Je gezondheid wordt dus echt alleen maar flink veel beter!